Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с чистачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И аз така си мислех благодаря на Тонов ,че отговори на моите начинаещи въпроси ,но се пак за това е форума да си помагаме и тези които като мен иската сами да се почовъркат в нащи принцеси а не да си платят друг да ги оправя

Comment

Махнах двата болта под капачетата на раменете на чистачките ,но не мога да ги махна сякаш още някаде се държат

Comment

Не се държат никъде другаде, просто оста е конусна и като се стегнат рамената заклинват. Натискай рамото нагоре/надолу с едната ръка, а с другата хвани в основата при оста и дърпай. Трябва да отпусне. В НИКАКЪВ случай не се опитвай да го завърташ при разхлабени гайки, може да превъртят шлиците.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Мерси ще пробвам така. Благодарско !

Comment

Възможно ли е да работи само единичната и най-бързата от повреда на ключа на волана

Comment

Имах същия проблем,при мен се беше стопило мястото на празния ход в моторчето което движи чистачките.Участъка където минават пластините за празния ход е пласмаса и от времето нагаря и се образува дупка и в нея се изкривяват пластините.Почистваш запълваш дупката с "покси пол" и готово, втора година държи.
              Last edited by b0jo; d.m.y г., 17:00.
              156 1.9 JTD 105hp

Comment

Отворих моторчето ,но няма никъде дупка в пласмасата за която писахте дали няма някаде реле или бушончета за отделните скорости

Comment

И аз имам същия проблем. Само ,че забелязах че проблемите с чистачките се появяват когато завали дъжд , когато е сухо си работят идеално и на всчики скорости ,а когато завали( и чистачките са нужни ) или спират да работят или работят само бързите, и както беше писано по нагоре спират по средата на стъклото когато ги изключа.
                  Някой имал ли е подобен филм? Съмнявам се да е от моторчето при положение ,че веднъж работи веднъж не , гледах под корите и ми се струва ,че мотора е увит в нещо подобно на тънък брезент, възможно ли е да се е скъсал и да мокри моторчето когато вали ? Проблема го има от пролетта ,лятото помислих ,че е се е оправил от самосебе си ( искаше ми се ) но сега пак се появи!? Моторчето би трябвало да е здраво,нали ?
                  Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp

Comment

Първоначално публикувано от gogoff Покажи съобщение
                    И аз имам същия проблем. Само ,че забелязах че проблемите с чистачките се появяват когато завали дъжд , когато е сухо си работят идеално и на всчики скорости ,а когато завали( и чистачките са нужни ) или спират да работят или работят само бързите, и както беше писано по нагоре спират по средата на стъклото когато ги изключа.
                    Някой имал ли е подобен филм? Съмнявам се да е от моторчето при положение ,че веднъж работи веднъж не , гледах под корите и ми се струва ,че мотора е увит в нещо подобно на тънък брезент, възможно ли е да се е скъсал и да мокри моторчето когато вали ? Проблема го има от пролетта ,лятото помислих ,че е се е оправил от самосебе си ( искаше ми се ) но сега пак се появи!? Моторчето би трябвало да е здраво,нали ?
                    Твърде вероятно е да ти се е задръстил дренажния отвор и като завали да се пълни с вода при моторчето. Управляващата платка е отдолу и се дави Свали пак корите и огледай за "язовирни" следи от вода и утайки. Ако ти се и потят стъклата при дъжд, почти сигурно това ти е проблема.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Твърде вероятно е да ти се е задръстил дренажния отвор и като завали да се пълни с вода при моторчето. Управляващата платка е отдолу и се дави Свали пак корите и огледай за "язовирни" следи от вода и утайки. Ако ти се и потят стъклата при дъжд, почти сигурно това ти е проблема.
                      Да потят се стъклата, особено когато возя 3,4 човека, но мислех ,че фитъра на купето е за смяна. Най вероятно ще е от този отвор, в неделя ще го погледна, надявам се да се отпуши лесно
                      Благодаря много

Comment

С риск да се повторя,ще напиша пак,че въпростният дренажен отвор не е един,а са два.Изчистиш ли само единият,ядовете продължават.И второ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се отстраняват намиращите се в тях маншони !!!
                        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                          С риск да се повторя,ще напиша пак,че въпростният дренажен отвор не е един,а са два.Изчистиш ли само единият,ядовете продължават.И второ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се отстраняват намиращите се в тях маншони !!!
                          Имаш предвид ,да ги отсраня напълно и да ги почистя, след което да ги поставя отново, или да ги махна въобще ?
                          Благодаря.

Comment

Премахваш ги завинаги.
                            Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Аз започнах тази тема и най после реших проблема със скоростите на чистачките вчера отидох до една морга свалих старото си моторче и сложих друго втора рака и всичко се оправи така че който има проблеми с чистачките да пробва с друго моторче от моргата и тогава да се чуди релета лиса или целия блок чистачки и мигачи.

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 17:59 ----------

За моторчето с целия механизъм платих 35 лв.

Comment

И аз за сега (втора седмица ) нямам проблеми ,изчистих каналчетата и махнах единия маншон само (левия) ,другия добре продухах и промих но беше доста трудно достъпен и не успях да го махна, надявам се да не ми прави повече проблеми.Тествах ги веднъж два пъти с поливане и с един не силен дъжд.Направи ми впечатление ,че не бяха много затлачени, или просто аз съм очаквал да е по страшно.
                                Благодаря още веднъж на всички .

Comment

Working...
                                X